Möte i Malmö hamn

Svävarterminalen i Malmö hyser nu SEA-U Marint Kunskapscenter. Där var vi igår. När vi kom hade de ännu inte hunnit få upp sin skylt men när vi gick fanns den på plats!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var en annorlunda samling som Michael Palmgren, Anna Särnblad och Martin Karlsson kallat ihop. Den gemensamma nämnaren för alla deltagare var ett engagemang för levande hamnar och hur det småskaliga kustfisket ska främjas. Under loppet av två täta timmar (inte en tyst sekund – bokstavligen) diskuterades hela skalan från tångräkan till europeiska kommissionens förslag till en reformerad gemensam fiskeripolitik. Personerna i rummet – en lokal som för övrigt kommer att bli fiskevärldens vackraste och trevligaste – bidrog med ibland oväntade men alltid intressanta dimensioner av det småskaliga fisket och dess förvaltning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Diskussionen landade i möjligheterna som det delade ansvaret mellan HaV och Jordbruksverket – i kombination med den nya gemensamma fiskeripolitiken – kommer att innebära för en regionalt och lokalt förankrad fiskestrategi. Vilken roll kommer det småskaliga kustfisket få i denna strategi? Det blev frågan som alla ville fortsätta arbeta med framöver.

Tack så mycket Micke, Anna & Martin – vi ser fram emot fortsättningen!

Det här inlägget postades i Möten och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt