Global trends in fisheries governance

Den 29-30 januari anordnade HaV en internationell konferens om Global trends in fisheries governance på Rosenbad. Här diskuterades de globala trenderna. Eskil Erlandsson höll inlednings anförandet och talade om vikten att vi måste arbeta tillsammans för att uppnå de globala målen precis som FN organet FAO.

Klicka här för en bild på Eskil.

Han talade om fisken som en viktig global matresurs och om fisken som en primär och avgörande del i ekosystemet samt som ”food security and livelihood” i fattiga delar av världen.
Veronica Veits från EU talade om ett ”shift of thinking” just nu, där människor börjat inse att om vi ska kunna fiska i framtiden så måste vi börja fiska på mer hållbara sätt. De viktigaste utmaningarna för det globala målet mot hållbart fiske menade samtliga talare handlade om transparancy, tillgång till information, att EU-länder inte kokurrerar med icke medlemsstaters lokala fiske, att alla tar sitt ansvar på alla nivåer, ”manage demand” dvs. att alltför många vill ha mycket, samt om överkapaciteten.

Ett av konferensens mest intressanta citat kom från Beatrice Gorez, EU: ”Translate human rights into fishing agreements from both developed and underdeveloped countries”.

Konferensen avslutades av Björn Risinger.

Klicka här för en bild på Björn

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Politiker bara pratar och pratar, inget händer. Hav och vatten gör det bara svårare och svårare för det småskaliga kustfisket. själv håller jag på att mista min licens just på grund av att det inte finns någon fisk, varken torsk, flundra eller piggvar. det lilla som finns tar sälen hand om och inget blir kvar. får man ingen fisk får man ingen licens, så enkelt e det. De säger att de ska gynna kustfiskarna, men de försvårar hela tiden. det som sker nu är att hela ostkustens små fiskehamnar håller på att pinas till döds

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt